Χώρες της Βίβλου

Αεροπορικώς

6 Ημέρες

Ασία

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

1η HMEPA

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης/Αθήνας και πτήση για το Diyarbakir, πρωτεύουσα του Τουρκικού Κουρδιστάν. Τακτοποίησησ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η HMEPA

Ξενάγηση της πόλης που είναι χτισμένη στις όχθες του Τίγρη. Θα δούμε τα μαύρα βασαλτικά τείχη, που θεωρούνται τα πιο καλοδιατηρημένα στον κόσμο, την πύλη του Χαρπούτ και το τέμενος Ulu Cami. Απόγευμα ελεύθερο, για βόλτες και αγορές στο παζάρι της πόλης. Θα συνεχίσουμε για το γειτονικό Μαρντίν, γνωστό για τις πανάρχαιες χριστιανικές του κοινότητες. Διανυκτέρευση.

3η HMEPA

Επίσκεψη της παλιάς πόλης και του μοναστηριού Deir el Zaffaran, που αν και στα βάθη της Τουρκίας, λειτουργεί μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε για το ερημικό οροπέδιο Tur Abdin, την κοιτίδα του Συρορθόδοξου μοναχισμού. Άφιξη στο γραφικό Midyat και επίσκεψη στο μοναστήρι Mar Gabriel, που επίσης λειτουργεί. Διανυκτέρευση.

4η HMEPA

Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε το στοιχειωμένο Hasankeyf, που βυθίζεται σιγά-σιγά στα νερά του ποταμού Τίγρη. Συνεχίζουμε για το Ahlat, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νεκροταφεία της Μέσης Ανατολής, γνωστό για το μεγάλο αριθμό περίτεχνων τάφων της δυναστείας Ahlatshah. Άφιξη στην λίμνη Βαν, μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας και επίσκεψη του μικρού νησιού Ahdamar που είναι γεμάτο Αρμενικά ερείπια. Άφιξη στην πόλη Βαν το βράδυ. Διανυκτέρευση.

5η HMEPA

Μεγάλη η διαδρομή μας και σήμερα: Αφού ξεκινήσουμε με κατεύθυνση βόρεια και κατά μήκος των συνόρων με το Ιράν, θα διασχίσουμε τις ιστορικές περιοχές της Παλιάς Αρμενίας, που κατοικούνται από Κούρδους σήμερα, για να φτάσουμε στο Dogubayazit με το ερειπωμένο παλάτι του Işakpaşa. Σε όλη τη διαδρομή θα μας συντροφεύει το βιβλικό όρος Αραράτ. Άφιξη στο Kars το βράδυ. Διανυκτέρευση.

6η HMEPA

Επίσκεψη στο μυθικό Ανί, παλιά αρμενική οχυρή πόλη με περίλαμπρους ναούς στα σύνορα της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Το Ανί έχει να επιδείξει μια εξαιρετική αρχιτεκτονική αισθητική, με μοναδικά μωσαϊκά και γλυπτό διάκοσμο, όμως πάνω από όλα αυτά υπήρξε ένα υψηλού επιπέδου πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο, σταυροδρόμι στην καρδιά της Ασίας. Το μεσημέρι, συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας, μέσα από τα οροπέδια της Παλιάς Αρμενίας. Προορισμός μας το μακρινό Ερζουρούμ. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, που είναι γεμάτη με Σελτζουκικά μνημεία, όπως το Rüstem Paşa Çarsısı, το παλιό καραβάν-σεράι που έχει μετατραπεί σε παζάρι όπου πουλούν κοσμήματα από μαύρο κεχριμπάρι, και ο μεντρεσές Çifte Minareli, που θεωρείται αριστούργημα της Σελτζουκικής αρχιτεκτονικής. Διανυκτέρευση.

7η HMEPA

Πρωινή αναχώρηση για τη Σεβάστεια, σημερινό Sivas, μια από τις πιο συντηρητικές, αλλά και πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Τουρκίας. Στάση στο Divriği, όπου θα δούμε το συγκρότημα της θεολογικής σχολής και του τεμένους Ulu Cami χτισμένο το 1228. Το Divriği είναι ένα από τα ωραιότερα μνημεία της Ανατολικής Τουρκίας με εξαιρετική αρχιτεκτονική και διακόσμηση που δεσπόζει στο λόφο, στο κέντρο της ομώνυμης πόλης. Άφιξη στη Σεβάστεια το απόγευμα και γνωριμία με τα Σελτζουκικά μνημεία της πόλης. Διανυκτέρευση.

8η HMEPA

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ημέρες του ταξιδιού μας θα ζήσουμε σήμερα. Θα σταθούμε στη φημισμένη Χατούσα, παλιά πρωτεύουσα των Χετταίων, για να επισκεφθούμε τα αρχαία ερείπια. Θα συνεχίσουμε για την Άγκυρα, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

9η HMEPA

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σικελία Ελληνόφωνα χωριά

Εκδρομή στη Ρώμη, Καλοκαίρι 2018:

Πανόραμα Ιταλίας

Δαλματικές ακτές – Ντουμπρόβνικ

© COSMOROES

 • Main Office: 26, Diakou Str.
  42102 - Trikala, Greece
  T. +30 24310 33311 / F. +30 24310 33309
  MH.TE. 0727E60000051501

 • Branch Office: 91, Ave Amfitheas Str.
  17564 - P. Faliro / Athens, Greece
  T. +30 210 9881658 / F. +30 210 9881663
  MH.TE. 0261E600005877Y1

  Branch Office: 26, Tsakalof Str.
  10673 - Kolonaki / Athens, Greece
  T. +30 210 3389444 / F. +30 210 3646975
  MH.TE. 0206E6000006047Y1

Online Κράτηση

Γυρίστε τον κόσμο μαζί μας!
Ανακαλύψτε προσφορές προς αγαπημένους προορισμούς στην υπηρεσία online κρατήσεών μας

BOOKING

ΝΕΑ – Newsletter


Μείνετε ενημερωμένοι για τις νέες προσφορές:

© Copyright 2018 - Powered by Pulse & Opinion